fbpx

G’rilla…

Not just a brand!

Een gesloten jeugdzorginstelling is de inspiratiebron geweest voor G’rilla. Het logo is ontstaan uit een schilderwerk dat hing in de kamer van een jongere die daar op een gesloten behandelgroep verbleef. Zijn trajectbehandeling was in volle gang. Deze jongen, genaamd Tyson1, kampte met ernstig suïcidaal gedrag.

Het was een schilderij van een gorillakop met veel kleurtjes in het haar en felblauwe ogen. Deze gorillakop had een zelfverzekerde, krachtige en wijze uitstraling. Een look die laat zien dat hij een verleden en veel levenservaring heeft. Het ene oog en de littekens laten zien dat hij heeft moeten strijden voor vrijheid en gelijkheid. Het andere oog straalt uit dat hij met een positieve, levenslustige en doelgerichte blik naar de toekomst kijkt, zonder daarbij te vergeten waar hij vandaan komt!

Na een gesprek met Tyson, bleek dat de vader van Tyson het schilderij heeft gemaakt. Aan de vader werd toestemming gevraagd, zodat het schilderij op twee hoodies gedrukt kon worden. Eén voor Aliey2 en één voor Tyson. Er werd een extra exemplaar gekopieerd en Aliey nam deze mee. Hij nam het mee naar zijn klas en bleef naar het schilderij kijken. Hij zei constant “gorilla, gorilla, gorilla”. Tot hij opgegeven moment het woord verkeerd uitsprak… Hij zei: “grilla”. Hij schreef dit direct op en plaatste vervolgens een apostrof. Nu stond er G’rilla, waar nog steeds ‘gorilla’ uit gelezen kan worden.

Aliey bleef verder denken en kwam toen op het idee om een woord te vinden dat ook uit G’rilla te lezen was. Hij kwam toen op het woord ‘guerilla’. Van oorsprong is een guerilla iemand die voor vrijheid strijdt, een vrijheidsstrijder. Direct daarna kwam de slogan “We are all guerillas in this society”. Dit is een slogan die bij iedereen past. Een ieder strijd op zijn/haar manier voor vrijheid.

Het was de bedoeling om er een compleet kledingmerk van te maken. Het idee werd gedeeld met de rest van de familie en deze reageerde enthousiast. Zij vonden het direct een origineel, oprecht en kansrijk merk. Zo ontstond er een G’rilla-crew.

Wordt vervolgd….

 

1: Wegens privacy is er een fictieve naam gebruikt.
2: Aliey is sinds 1 januari 2018 werkzaam als docent op de gesloten jeugdinstelling. Zijn leerlingen zijn jongeren die op een gesloten behandelgroep verblijven. Deze jongeren krijgen zorg en ondersteuning bij hun problemen. De problemen lopen erg uiteen. Dit gaat van suïcidale problemen tot drugsverslaving en van agressieproblematiek tot het belanden in de loverboy circuit. Kortom, erg kwetsbare jongeren, waarbij een vervelend verleden vaak de oorzaak is.

 

Meer weten?
Bij het eerste project is de krant langs geweest, dit artikel staat op de site. Ook werd er een video gemaakt door het mediateam van de instelling. Deze video staat ook op de site.